Kinder- & oudercoaching

Meidencoaching

Door omstandigheden kunnen kinderen even niet lekker in hun vel zitten, moeite hebben met bepaalde situaties of uit balans geraakt zijn. Ik help de meiden (en daarmee vaak ook de ouders) bewust te worden van zichzelf, de eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Hiermee wordt een stevige basis gecreëerd, van waaruit het kind beter opgewassen is tegen de uitdagingen die op zijn of haar pad komen.

Kindercoaching is een oplossingsgerichte, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulpverlening, gebaseerd op het zelf-oplossend vermogen van een kind. Het traject start dan ook met het bepalen van de hulpvraag van het kind (en op de achtergrond van de ouders). Het is dus erg belangrijk dat het kind zelf geholpen wil worden. Hierna gaan we (kind, ouders en coach) werken aan de doelen die samen met het kind zijn vastgesteld. Deze werkwijze zorgt voor de beste aansluiting bij de belevingswereld van het kind, waarmee de kans op succes maximaal wordt.

Je leert een kind beter kennen door een uur met hem te spelen dan een jaar met hem te praten. Daarom gebruik ik veel creatieve, speelse en natuurlijke werkvormen die afgestemd zijn op de interesses en leeftijd. We bewegen veel, gaan soms naar buiten en maken er een klein feestje van. Ik noem de coachingssessies dan ook Club Geluk.

 

 

Ik kan hulp bieden bij:

 • Omgang met emoties als angst, boosheid, verdriet
 • Rouw, verlies en scheiding
 • Kinderen van ouders/broertjes/zusjes met een ziekte
 • Kinderen van ouders met een depressie/ burn-out
 • Frustratie of onzekerheden
 • Stil en teruggetrokken gedrag, verlegenheid
 • Laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen.
 • Niet lekker in je vel zitten
 • Moeilijk kunnen ontspannen of in slaap komen
 • Overprikkeling
 • Volle hoofden, veel piekeren
 • Faalangst of angst voor bv donker, dieren, toetsen, inbrekers, pesten of enge films
 • Perfectionisme
 • Onverklaarbare lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn (zonder medische oorzaak)
 • laag zelfbeeld door dyslexie.

Ik heb me gespecialiseerd in meisjes (en hun ouders) van 4 tot 14 jaar.

(op basisscholen coach ik jongens en meisjes)

Wil je weten of kindercoaching iets voor jou en je dochter is, bel gerust voor een gratis kennismakingsgesprek. Mailen kan natuurlijk ook. Dit kan zowel op eigen initiatief als na verwijzing van bijvoorbeeld een leerkracht of arts.

“Je leert een kind beter kennen door een uur met hem te spelen dan een jaar met hem te praten”(Plato)

Werkwijze en tarieven

Kennismakingsgesprek

In principe start ieder traject met een (kosteloos) telefonisch kennismakingsgesprek. Tijdens deze kennismaking bespreken we de hulpvraag en wat de behoefte is van zowel ouders als kind. Indien de hulpvraag buiten mijn deskundigheid valt, dan zal ik doorverwijzen naar een andere vorm van hulpverlening. Dit gesprek is geheel vrijblijvend .

Ontmoetingsgesprek

We starten het begeleidingstraject met een intakegesprek van ongeveer een uur waarbij alléén de ouders aanwezig zijn. Dit gesprek wordt voorafgegaan door een digitaal intakeformulier. In dit gesprek worden alle belangrijke zaken rondom het kind en de gezinssituatie besproken. Het is voor mij belangrijk om voldoende achtergrondinformatie te hebben over het kind en zijn leefomgeving. Er worden ervaringen, verwachtingen en wensen besproken. Als kindercoach betrek ik de ouders zo veel mogelijk in het traject, ik hecht veel waarde aan goede communicatie met ouders.

Sessie

Alle coachsessies met kinderen vinden in principe plaats bij mij thuis in een huiselijke sfeer. In overleg kan dit ook bij jullie thuis of op school.  Soms gaan we ook naar buiten. Het is meestal onder schooltijd en daar geeft school in goed overleg meestal toestemming voor. Een sessie duurt een uur. Elk kind is uniek dus ook elk traject vraagt om een eigen aanpak afgestemd op de vraag die er ligt. Tijdens de sessies werk ik meestal samen met het kind. Als de situatie hierom vraagt kunnen ook ouder-en kind sessies een onderdeel van het traject zijn. Ouders worden wel intensief betrokken bij het proces. Indien gewenst kan ik ook in gesprek gaan met derden zoals de leerkracht of BSO.

Een volledig coachingstraject bestaat meestal 3 à 6 coaching sessies. Verlenging of vroegtijdig afronden van een traject gaat altijd in overleg.

 

Oudercoachsessie

Soms heb je wat opvoedvragen en zou je weleens even willen sparren met iemand om zelf je kind op weg te helpen. We kunnen dan samen bekijken wat we jouw kind kunnen bieden door middel van een gesprek tussen de ouder(s) en mij. Dit kan in de ochtend of avond bij mij of jullie thuis. Je kunt me vrijblijvend mailen of bellen met je hulpvraag. Zodat ik kan bekijken wat ik voor jullie kan betekenen.

Online oudercoaching

Misschien woon je op afstand of vind je het prettig om online te communiceren, dan kunnen we ook per mail of telefonisch overleggen. Je kunt dan vragen stellen en samen proberen we te bekijken hoe ik jullie weer wat tips en tools kan geven in het land der pedagoochelen. Ik heb ook een aardige bibliotheek verzameld en adviseer graag boeken of materialen die aansluiten bij jouw vraag. De meeste boeken die ik in bezit heb, zijn ook te leen.

Investering:

Kennismakingsgesprek gratis (ca.15 minuten)
Ontmoetingsgesprek €70 (ca. 60 minuten)
Coachsessie €70 (ca. 60 minuten)
Oudercoachsessie* €70 (ca. 60 minuten)
Online oudercoaching €70 per uur
Nazorggesprek* * gratis

*Kort overleg, telefonisch of per mail, is bij de begeleiding inbegrepen. Als er langere tijd voor nodig is maken we een afspraak, waarbij bovenstaande tarieven gelden.

** Indien gewenst bel ik na 2 maanden om te vragen hoe het gaat.

In de meeste gevallen wordt coaching niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Voor specifieke informatie over vergoedingen, kun je het beste contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar. Mogelijk kun je de coachingskosten opvoeren bij je jaarlijkse aangifte bij de belasting.

Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW, voorbereidingstijd, uitwerking en gebruik van materialen. De factuur krijg je per mail of indien gewenst een betaalverzoek.

Bij tijdige annulering (minimaal 48 uur van tevoren) breng ik de afspraak niet in rekening (zie algemene voorwaarden).

“Together may we give our children roots to grow and wings to fly”